Eeckhout wint 2e rit Driedaagse De Panne

Maurice (mbn)
Niko Eeckhout heeft de tweede etappe van de Driedaagse van De Panne-Koksijde weten te winnen. In een massasprint versloeg hij verrassend verschillende sprinters.

De rit langs de Belgische renners was een ware beproeving voor de renners. Bijna de gehele rit stond het hard te regenen en door de valpartijen van de dag ervoor waren de meeste renners erg voorzichtig.

Ludovic Capelle, Carlos Barredo, Christian Knees en Leonardo Duque besloten vroeg in de etappe dat vooruit rijden misschien wel beter was dan in het peloton blijven zitten. De vier kregen een maximale voorsprong van vijf minuten, maar op de plaatselijke ronden gaf het peloton vol gas. De voorsprong liep snel terug en in de laatste ronde werden de koplopers teruggepakt.

De ploegen maakten zich vervolgens op voor een sprint. Tom Boonen had na zijn val van gisteren besloten vandaag niet mee te sprinten. In de sprint ging Nico Eeckhout van ver aan en tot ieders verrassing wist hij te winnen voor Allan Davis. Alessandro Ballan behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Uitslag:
1. N. Eeckhout (Bel) 231 km in 5u43'34"
2. A. Davis (Aus) z.t.
3. L. Pagliarini (Bra) z.t.
4. B. Eisel (Oos) z.t.
5. M. Zanotti (Ita) z.t.
6. M. Renshaw (Aus) z.t.
7. T. Steels (Bel) z.t.
8. F. Chicchi (Ita) z.t.
9. A. Ballan (Ita) z.t.
10. Z. Klemencic (Svn) z.t.

Klassement:
1. A. Ballan (Ita)
2. S. Devolder Bel) +4"
3. S. Gil (Spa) +25"
4. R. Sentjens (Bel) +32"
5. S. Knaven (Ned) z.t.