Elkhattabi wil en mag weg

Maurice (mbn)
Ali Elkhattabi wil vertrekken bij AZ en de club heeft toegezegd mee te zullen werken aan een transfer. De aanvaller vindt dat hij te weinig aan spelen toe komt.

Elkhattabi heeft bij AZ concurrentie van Robin Nelisse en Stein Huysegems op de spitspositie en komt daardoor dit seizoen weinig aan spelen toe. Bovendien lijkt de 4-3-3 speelstijl van AZ minder aan te sluiten bij de kwaliteiten van de aanvaller. Daarom heeft hij aan technisch directeur Martin van Geel gevraagd of de club wil meewerken aan een transfer.

Elkhattabi vertelt dan ook: "Ik val buiten de basis, ik wil spelen. Dat heb ik ook aangegeven bij de club. Mijn contract loopt na dit seizoen nog een jaar door, maar als het aan mij ligt vertrek ik komende zomer. AZ begreep mijn standpunt en heeft toegezegd mee te werken aan een transfer. Er zijn inmiddels al belangstellende clubs, zowel binnen- als buitenlandse."

Technisch directeur Martin van Geel bevestigde dat: "Wij hebben alle begrip voor het standpunt van Elkhattabi, hij is een jongen die er in een ander systeem zo 15 tot 20 in schiet. Maar bij AZ is er weinig ruimte voor hem, wij spelen een systeem waarin hij moelijk tot zijn recht komt. Daarom mag hij vertrekken."