[Upd] Montoya niet naar Bahrein

Maurice (mbn)
Nog onbevestigde bronnen melden dat Juan Pablo Montoya minstens vijf weken aan de kant zal staan door zijn schouderblessure. Hij zou daardoor minstens drie races missen.

De opgelopen blessure zou Montoya volgens de berichten minimaal vijf weken hersteltijd kosten, wat in het meest pessimistische geval op zou kunnen lopen tot vijf maanden. Bij McLaren houdt men voorlopig de mond dicht over de precieze blessure van Montoya en de te verwachten hersteltijd. Volgens het team gaat Montoya in ieder geval mee naar Bahrein en zal daar donderdag de beslissing vallen of hij rijdt.

De Spaanse pers meldt echter dat Montoya al naar Miami is afgereisd, naar zijn ouders en vrouw Connie. De mogelijke vervanger van Montoya, Pedro de la Rosa, heeft naar eigen zeggen nog geen definitieve melding van het team gekregen dat hij zou moeten rijden. Voorlopig heeft het team hem wel gezegd dat hij klaar moet zijn, mocht hij Montoya in Bahrein moeten vervangen.

Update 30-03 13.10u:
Teammanager Martin Whitmarsh bevestigt in de Engelse krant The Guardian dat Montoya niet zal deelnemen aan de race in Bahrein. "Er zit een pauze van drie weken tot aan San Marino, dus we hopen dat Juan Pablo volledig zal opknappen."

Update 30-03 19.37u:
McLaren heeft officieel bekend gemaakt dat Pedro de la Rosa de vervanger van Juan Pablo Montoya zal zijn voor de GP van Bahrein.

Montoya over zijn blessure: “Ik ben natuurlijk teleurgesteld dat ik niet mee kan racen. Het rijden in een Formule 1 auto is erg zwaar het zou voor mij onmogelijk zijn om met deze blessure te gaan racen. Het is niet fijn om het advies van de doktoren op te volgen maar het is het beste voor mijn eigen gezondheid.”

De la Rosa: “Ten eerste wil ik Juan een snel herstel toe wensen. Als één van de testrijders voor McLaren is deze nieuwe taak voor mij niets meer dan een verlenging van mijn verantwoordelijkheden op de baan. Ik kijk uit naar de uitdaging om tijdens de GP van Bahrein te rijden. Het spreekt vanzelf dat ik mijn uiterste best zal doen.”