Ballan wint eerste rit De Panne

Maurice (mbn)
Alessandro Ballan heeft de eerste etappe van de Driedaagse van De Panne gewonnen. In de sprint liet hij medevluchter Devolder achter zich.

De eerste etappe werd gevormd door een ontsnapping van elf man. Met Servais Knaven, Nico Mattan en Stij Devolder had de kopgroep enkele grote namen en de grote ploegen bij zich. Rabobank zat mee met Sentjens en Hayman.

Op de Berendries probeerde Sentjens bij de kopgroep weg te springen, maar Devolder en Ballan gingen erop en erover. Sentjens viel terug in de tweede groep en hoe hard die ook werkten, ze kwamen niet dichter dan 20 seconde meeer bij de koplopers. In de sprint klopte Ballan de Belg Devolder makkelijk.

Devolder was tevreden met de tweede plaats: "Mijn ploegleider Dirk Demol zei me in het oortje dat de Italiaan snel is in de spurt. Bovendien had ik al een 'cartouche' weggeschoten op de Berendries, dat kwam ik in de sprint te kort. Ik denk vooral aan de tijdrit van donderdag en aan de Ronde van Vlaanderen. Ik maak dan zeker een kans, want de benen voelen goed aan."

Uitslag:
1. Alessandro Ballan (Ita) 4.43.42
2. Stijn Devolder (Bel) z.t.
3. Luis Sánchez Gil (Spa) + 0.19
4. Nico Mattan (Bel) + 0.25
5. Michael Albasini (Zwi) z.t.
6. Roberto Petito (Ita) z.t.
7. Roy Sentjens (Bel) z.t.
8. Servais Knaven (Ned) z.t.