Erik Dekker voelt de druk

Maurice (mbn)
Erik Dekker weet dat hij aankomende zondag in de Ronde van Vlaanderen als één van de favorieten zal starten. Naar eigen zeggen zal hij door die druk iets anders koersen.

Erik Dekker kon in de E3-prijs laten zien in prima vorm te zijn. De volgende dag liet Oscar Freire zien in de Brabantse Pijl dat hij ook een factor is om mee rekening te houden. Al denk ploegleider Breukink dat Dekker een voorsprong heeft door zijn parkoerskennis: "Als we het over de Muur van Geraardsbergen hebben, vraagt Freire nog steeds waar dat ook alweer is."

Komende dagen zal de ploeg het parkoers gaan verkennen. Geen Driedaagse De Panne meer voor de kopmannen van de Rabobank-ploeg, maar uitrusten, trainen en parkoersverkenning. Na de uitstekende prestaties van afgelopen weekend is er het vertrouwen dat men iets moois kan neerzetten.

Maar Erik Dekker beseft dat het anders zal worden dan in de E3-prijs: "Een geslaagde test. Ik koerste hier zonder druk. Alles kon, alles mocht. In de Ronde wordt dat anders, natuurlijk. Of ik na dit weekend favoriet ben? Er zijn er nog, hé."