NBA: Miami verliest weer eens

Grotez
De Houston Rockets hebben een einde gemaakt aan de zegereeks van de Miami Heat. Na twaalf wedstrijden ongeslagen te zijn geweest moesten de Heat buigen voor McGrady en zijn mannen, 84-82.

Ondanks een tegenvallend schotpercentage van bijna 30% hebben de Houston Rockets in eigen huis toch de winst behaald. Bij rust keken de Rockets nog tegen een achterstand aan van vijf punten, 41-36. Een opvallende rol was echter weggelegd voor de 38-jarige veteraan Dikembe Mutombo. Doordat Yao Ming met vijf fouten op de bank zat, werd Mutombo de directe tegenstander van Shaquille O'Neal. Met veel duw- en trekwerk nam Mutombo zijn ploeg op sleeptouw. De Rockets liepen in het derde kwart uit naar een 61-55 voorsprong en gaven die in het laatste kwart niet meer uit handen. Mutombo pakte 15 rebounds, waarvan maar liefst acht aanvallende rebounds.

Topscorer van de wedstrijd werd Tracy McGrady met 26 punten. Bij de Heat kwam 'Shaq' tot 23 punten en 16 rebounds, Dwyane Wade scoorde 20 punten.

Coach-wissel doet Cavs goed
De Cleveland Cavaliers zijn hun eerste wedstrijd onder interim-coach Brendan Malone goed begonnen. In eigen huis werd de NBA-kampioen van vorig jaar, Detroit Pistons, aan de kant gezet, 91-76. Het was voor de Cavs de eerste winst in de laatste vier wedstrijden. Detroit verloor voor het eerst in de laatste zes duels.

De Cavs verdedigden in de tweede helft een voorsprong van twee punten. Dit deden zij zo goed dat de Pistons maar tot een schamele 27 punten in de tweede helft kwamen. Niet geheel onbelangrijk kwamen de Cavs zelf wel tot scoren en zo werd er eindelijk weer eens gewonnen.

Lebron James werd topscorer van de wedstrijd met 29 punten. Bij de Pistons scoorde Rasheed Wallace 25 punten, Tayshaun Prince kwam tot 22 punten.

Overige uitslagen:

New Jersey Nets - Indiana Pacers: 98-91
Atlanta Hawks - Phoenix Suns: 94-105
Denver Nuggets - Washington Wizards: 127-98
Utah Jazz - LA Lakers: 115-107
Sacramento Kings - Portland Trailblazers: 112-93
Seattle Sonics - Milwaukee Bucks: 92-84