United wil andere opzet Champions League

Olga (Nuongirl)
Manchester United wil dat de opzet van de Champions League gaat veranderen. Op die manier wil de club ervoor zorgen dat er meer grote clubs in de kwartfinales komen.

De club met Ruud van Nistelrooy werd twee weken geleden door AC Milan uitgeschakeld. David Gill, algemeen directeur van de Engelse club, heeft nu het idee gelanceerd om bij de loting voor de laatste zestien de grote clubs een voordeel te geven.

Gill zegt dat er discussies tussen de clubs en de Europese voetbalbond gaande zijn om te kijken of er veranderingen moeten komen in de opzet van het toernooi. Gill denkt overigens niet dat er al veranderingen in de komende twee jaar te verwachten zullen zijn. "Maar het is niet goed voor de grote clubs, de televisie en de sponsoren dat er geen enkele Spaanse club bij de laatste acht zit." Dit seizoen slaagden Real Madrid, Barcelona, Arsenal en Manchester United er niet in de kwartfinale te halen.

Gill wil dat de grote voetbalclubs zich plaatsen op basis van hun prestaties in het verleden. Bij de laatste 16 zou de hoogst geklasseerde dan uit moet komen tegen de voetbalclub die 16e staat.