F2005 toch in Bahrein in actie?

Wouter (ziggyziggyziggy)
Er bestaat een grote kans dat de nieuwe Ferrari, de F2005, toch eerder wordt ingezet dan aanvankelijk de bedoeling was. De auto is afgelopen week intensief getest door Luca Badoer, die erg enthousiast is over de nieuwe wagen.

Het feit dat Ferrari Michael Schumacher in Maleisië niet met een nieuwe motor laat rijden, wat wel toegestaan is gezien het uitvallen van de Duitser in de vorige race, betekent dat er in Bahrein wel met een nieuwe motor kan worden gereden. De motor die in de F2004M wordt gebruikt, kan niet in de F2005 worden gemonteerd, aangezien de bevestigingspunten voor de motor in het nieuwe chassis op een andere plaats zitten. Als Ferrari in Maleisië een nieuwe motor zou inzetten, zou de nieuwe wagen dus niet vóór de Grand Prix van San Marino kunnen worden ingezet.

Testcoureur Luca Badoer heeft de afgelopen week vele honderden kilometers met de F2005 afgelegd op Jerez. Hij is lyrisch over de nieuwe auto en zegt dat de F2005 stukken beter is dan de wagen van vorig jaar. Volgende week krijgen de tests een vervolg op het circuit van Fiorano.