NBA: Rockets verslaan Suns

Grotez
De Phoenix Suns hebben in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden. De Houston Rockets waren met 127-107 te sterk. Het was de grootste thuisnederlaag van het seizoen voor de Suns.

Tot rust ging de wedstrijd redelijk gelijk op, en na 24 minuten gespeeld te hebben was de score dan ook 60-60. In het derde kwart namen de Suns echter het heft in handen en namen een voorsprong met 81-67. De Rockets vochten zich echter terug tot 91-90. Bij de stand van 96-95 was het echter gedaan met de voorsprong van de Suns. De Rockets scoorden 14 punten op rij en gaven de wedstrijd daarna niet meer uit handen. In het vierde kwart scoorde Houston 41 punten tegenover maar 17 punten van Phoenix.

Tracy McGrady was de gevierde man bij Houston met 38 punten. Yao Ming had 27 punten en 22 rebounds, het beste uit zijn carrière. "Door de Suns op 17 punten in het laatste kwart te houden, hebben we laten zien hoe goed we verdedigend mee kunnen met de top," vertelde McGrady. "I have to give credit to my big fella (Yao Ming red.). Zo goed heb ik hem nog niet zien spelen dit jaar."

Bij Phoenix kwam Amaré Stoudemire tot 31 punten en tien rebounds. Steve Nash liet 10 punten en 10 assists noteren. De Suns moesten Shawn Marion missen met een blessure.