Adriaanse erg tevreden over zijn team

Olga (Nuongirl)
Na afloop van de met 1-3 gewonnen UEFA Cup wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk was trainer Co Adriaanse van AZ vol lof over zijn team.

"We speelden eigenlijk op de klassieke manier van Ajax", aldus de coach."Met drie verdedigers en een speler daar vlak voor. Opbouwend had het misschien nog wat beter gekund, maar in verdedigend opzicht zat het goed in elkaar."

De Nederlandse coach was vooral erg te spreken over zijn verdedigers Joris Mathijsen en Jan Kromkamp. "Shakhtar heeft in Julius Aghahowa en Brandão twee uitstekende, snelle en fysiek sterke aanvallers. In de hele wedstrijd zijn zij eigenlijk niet in scoringspositie gekomen. De 3-1 is een goed resultaat, al moeten we niet vergeten dat zij juist in uitwedstrijden hun beste spel spelen. Deze overwinning zal ze echter mentaal een aardige knal hebben gegeven."

Keeper Henk Timmer, die in de eerste helft een penalty stopte, gaat er vanuit dat zijn ploeg zich volgende week in de Alkmaarder Hout zal plaatsen voor de kwartfinales. "Natuurlijk moeten we nog thuis spelen, maar ik zie dit elftal in Alkmaar geen drie doelpunten maken.AZ heeft gewoon een heel erg goede ploeg en de zege op Shakhtar is een prachtige teamprestatie. We voetbalden rustig en geconcentreerd en hebben ook in deze Europese wedstrijd gewoon ons eigen spel gespeeld met drie aanvallers en een speler erachter. Dit resultaat zegt gewoon heel erg veel over ons elftal."