Cruijff wil orde op zaken bij Ajax

Maurice (mbn)
Eerst orde op zaken stellen, dan pas een nieuwe hoofdtrainer. Dat is het advies dat Johan Cruijff mee heeft gegeven aan de clubleiding van Ajax.

Voorzitter John Jaakke bevestigde dat er naar aanleiding van het ontslag van trainer Ronald Koeman gesprekken zijn gevoerd met Cruijff. "Eerst moeten alle onderdelen van het voetbalbedrijf, de scouting, de jeugdopleiding, samenwerken. Anders krijgt een volgende trainer met dezelfde problemen te maken en gaat het weer mis", stelde Nederlands grootste voetballegende in een gesprek met de club.

Jaakke bevestigt dat Cruijff geen namen heeft genoemd die geschikt zouden zijn voor het trainerschap. "We hebben vooral gesproken over de belangrijkste pijlers: scouting, opleiding, technisch beleid. Hij zegt wat hij vindt en wij moeten uiteindelijk een beslissing nemen", verklaart de voorzitter.

Ondanks de goede raad van Cruijff zou een benoeming toch aanstaande zijn. Ajax zou in vergevorderde onderhandelingen zijn met ex-voetballer Danny Blind, momenteel hoofd opleidingen bij de club.