Briatore claimt zijn gelijk

Maurice (mbn)
Nu Giancarlo Fisichella de eerste Grand Prix heeft gewonnen, is iedereen bij Renault erg opgetogen. Voor teambaas Flavio Briatore is de overwinning een bevestiging van zijn gelijk.

Voor het seizoen was Briatore ervan overtuigd dat Renault om de topposities kon gaan meedoen. Hij noemde in dat verband echter vaker de naam van Fernando Alonso dan van Giancarlo Fisichella. Nu de tweede de eerste Grand Prix heeft gewonnen, betekent dat niet dat Briatore minder met Fisichella zal pronken.

Briatore was namelijk al overtuigd van Fisichella, naar eigen zeggen: "Het was nooit een gok om hem bij Sauber weg te halen. Hij is het soort volwassen coureur die de druk van het vechten in de top aan kan. Fischella is de man voor dit seizoen. Ik hou wel van een gokje, maar met de keuze voor een coureur gok ik nooit."

Nu is Briatore nog zelfverzekerder voor de rest van het seizoen: "We zullen Ferrari een poepje laten ruiken en er nog wat lol bij hebben ook. Dit was een goed resultaat voor de sport, net als voor ons, en ik ben erg blij voor Fisichella."