Parijs-Nice: Boonen opnieuw de sterkste

Bram (Chiel-Montagne)
Tom Boonen (Quick-Step) heeft vandaag de tweede etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Belg, die gisteren al de eerste etappe op zijn naam schreef, was na 46,5 kilometer in Thiers iedereen te snel af in de massaspurt. Tom Boonen is, door de behaalde bonificatieseconden op de streep, tevens de nieuwe leider.

De organisatie van de 'rit naar de zon' had de tweede etappe flink ingekort. Door het slechte weer werd afgeweken van het eigenlijke parkoers van 191 kilometer en werd gekozen voor een 46,5 kilometer lange koers.

De koers, die meer weg had van een lange spurt, werd dan ook vanaf het startschot door Rabobank en Quick-Step gecontroleerd. Beide ploegen hadden er met Dekker en Boonen veel belang bij om de groep bijeen te houden.

Acht kilometer voor de meet, op de enige klim van de dag, probeerde Nico Mattan (Davitamon-Lotto), Jens Voigt (CSC) en Kim Kirchen (Fassa Bortolo) echter weg te komen, maar zonder resultaat.

Ook een vluchtpoging van Sylvain Chavanel (Cofidis) en Leon van Bon (Davitamon-Lotto) in de daaropvolgende afdaling werd door de sterk rijdende Quick-Step-ploeg, net voor de meet, teniet gedaan. Voor Boonen was het vervolgens makkelijk om zijn concurrentie uit het wiel te sprinten en zijn tweede Pro Tour zege op te eisen.

Uitslag tweede etappe:
1.T.Boonen (Bel/Quick-Step) 53.31
2.K.A.Arvesen (Noo/CSC) z.t
3.Y.Popovych (Oek/Discovery Channel) z.t
4.V.Reynes (Spa/Illes Balears) z.t
5.O.Pollack (Dui/T-Mobile) z.t

Algemeen klassement na twee etappes:
1.T.Boonen (Bel/Quick-Step) 5h 17 '55
2.E.Dekker (Ned/Rabobank) + 0.03
3.K.A.Arvesen (Noo/CSC) + 0.05
4.V.Gusev (Rus/CSC) + 0.09
5.J.Voigt (Dui/CSC) + 0.09