Zijlaard-van Moorsel genomineerd

Raymond (RayMania)
Leontien Zijlaard-van Moorsel is genomineerd voor de Laureus World Sport Award. Ze dankt haar nominatie aan haar gouden plak op de Olympische Spelen.

In Athene won Zijlaard-van Moorsel goud op de tijdrit. Daarnaast won de oud-wielrenster brons op de achtervolging. Daarmee is ze de succesvolste wielrenster op de Olympische Spelen. Voor de award krijgt Zijlaard-van Moorsel concurrentie van atletes Kelly Holmes (Engeland), Carolina Klüft (Zweden), Yelena Isinbayeva (Rusland), tennisster Maria Sharapova (Rusland) en golfster Annika Sörenstam (Zweden).

Bij de mannen zijn wielrenner Lance Armstrong (VS), atleet Hicham El Guerrouj (Marokko), tennisser Roger Federer (Zwitserland), zwemmer Michael Phelps (VS), Formule I-coureur Michael Schumacher (Duitsland) en motorcoureur Valentino Rossi (Italië) genomineerd.

Bij de teams strijden het Argentijnse mannen basketbalteam, de honkballers van Boston Red Sox, de golfers van het Europees Ryder Cup Team, de voetballers van FC Porto, de coureurs van Ferrari en het Griekse nationale voetbalelftal om de trofee.