Schalken haalt 1e punt binnen

Raymond (RayMania)
Sjeng Schalken heeft Nederland op voorsprong gebracht in de Davis Cup wedstrijd tegen Zwitserland. In een vijfsetter won Schalken van Marco Chiudinelli.

In Fribourg neemt het Nederlandse team, dat bestaat uit Schalken, Sluiter en Wessels, het in de eerste ronde van de Davis Cup op tegen Zwitserland. Schalken moest in zijn enkelspelpartij alle zeilen bijzetten om van debutant Marco Chiudinelli te winnen. In vijf sets haalde Schalken het eerste Nederlandse punt binnen: 7-6, 4-6, 6-3, 5-7 en 6-2.

Tijdens de wedstrijd die 3 uur en 56 minuten duurde, werd Schalken een aantal keren aan zijn onderrug behandeld. Door de behandelingen van de fysiotherapeut kon Schalken zonder last verder spelen. De blessure zorgde dat Schalken bepaalde slagen niet kon slaan. Daardoor verloor hij tweede set. De vierde set verloor Schalken onnodig want hij was duidelijk beter dan zijn tegenstander. In de beslissende vijfde set was Schalken heer en meester en brak Chiudinelli twee keer.

Voor Schalken is het de 14e overwinning voor Nederland in de Davis Cup. Hij heeft er twaalf verloren. Later op de dag speelt Peter Wessels de tweede partij voor Nederland tegen Stanislas Wawrinka. Als Nederland ook deze partij weet te winnen, dan kan het morgen al zeker zijn van de tweede ronde.