[Upd] Minardi rijdt zaterdag mee

Maurice (mbn)
Minardi zal morgen in ieder geval op de baan verschijnen. Als het niet in de auto uit 2004 mag, dan zal het team de PS05 voor het eerst inzetten.

Na een paar zware dagen dacht Stoddart het vandaag eindelijk voor elkaar te hebben. Alle negen teams gingen akkoord met het rijden van het team met de Minardi uit 2004. Echter de stewards of the meeting keurden deelname van Minardi af, omdat de 2004-auto niet aan de technische eisen voldoet.

Paul Stoddart vertelde erover: "Ik dacht dat we een overtuigende zaak hadden voor de stewards. Het was alleen maar feiten en geen fictie. Ik wil de beslissing niet betwijfelen, maar ik denk dat ze geen tijd hadden om het ongelooflijk complexe verhaal te doorgronden. Ik volgde het advies van Max Mosley over wat te doen, maar het lijkt erop dat de stewards het niet eens zijn met Max. We moesten ze een een complexe zaak uitleggen en uitleggen dat het Concorde-akoord de regels van de Formule 1 bepaalt en de technische regelgeving kan opschorten. Zij zeggen de technische regelgeving te moeten handhaven en niet gebonden te zijn aan het Concorde-akkoord."

Paul Stoddart wil nu op korte termijn de zaak juridisch aanpakken en op die manier toestemming verkrijgen met de 2004-auto te rijden. Mocht dit niet lukken dan zal het team zaterdag de PS05, de 2005-auto, inzetten om toch te kunnen rijden.

Update:
Minardi zal definitief op zaterdag kunnen rijden en zoals het er nu naar uit ziet ook met de auto van 2004. De Australische rechtbank, de Victoria Supreme Court, heeft de beslissing van de stewards tijdelijk opgeschort zodat het team de zaterdagkwalificatie kan rijden. Morgen om 14.15 uur lokale tijd, kwart over vier 's nachts Nederlandse tijd, start een tweede bijeenkomst van de rechtbank, waarin besloten zal worden of de ontheffing ook voor de race zal gelden.