Davis Cup: Wessels debuteert

Raymond (RayMania)
De loting van de Davis Cup wedstrijd Zwitserland - Nederland die van vrijdag t/m zondag wordt gespeeld is bekend. Peter Wessels debuteert in het Nederlandse team.

Nederland neemt het in de eerste ronde van de Davis Cup op tegen een gehavend Zwitserland. De beste tennisser van Zwitserland - Roger Federer - speelt dit jaar geen Davis Cup omdat hij zich wil richten op de Masters toernooien en Michel Kratochvil is geblesseerd. Door de afwezigheid van Federer liggen er kansen voor Nederland.

Morgen maakt Peter Wessels zijn debuut in de Davis Cup tegen Stanislas Wawrinka. Een relatief onbekende speler, maar twee weken geleden wist Wawrinka nog op het ABN Amro Toernooi te winnen van Sebastién Grosjean. De keuze voor Wessels was een verrassing van captain Tjerk Bogtstra. De verwachting was dat Sluiter in het enkelspel zou spelen. De Rotterdammer had namelijk met een triomf in de Challenger van Lübeck zijn goede vorm getoond.

De eerste partij gaat tussen Sjeng Schalken en Marco Chiudinelli. Op zaterdag speelt Wessels met Sluiter in het dubbelspel tegen Yves Allegro en Georg Bastl.

Update:

De reden voor de keuze voor Peter Wessels in het enkelspel is een blessure van Raemon Sluiter. Na de loting werd bekend gemaakt dat Sluiter een lichte knieblessure heeft. De blessure is geheim gehouden zodat Zwitserland verwachtte dat Sluiter zou spelen. Waarschijnlijk start Sluiter zaterdag wel in het dubbelspel.