Webber tempert verwachtingen fans

Wouter Kursten (Magneet)
De fans van Mark Webber moeten geduld hebben. Met die woorden probeert de coureur de hoge verwachtingen van de fans enigsinds te temperen.

Het beste resultaat van Webber ooit was een vijfde plaats tijdens zijn debuut in de Formule 1 met Minardi. De fans in zijn geboorteland Australië verwachten echter dat de coureur nu hij bij Williams zit meteen een bedreiging zal vormen voor Michael Schumacher tijdens de Grand Prix in hun land.

Webber is echter voorzichtiger in zijn voorspellingen. "Ze hadden me al in de Formule 1 drie jaar voordat ik in de Formule 1 terechtkwam. En nu hebben ze me ook al drie jaar eerder wereldkampioen," aldus de Australiër. "Ik win graag races, maar om nu meteen te zeggen dat we het wereldkampioenschap van Ferrari afpakken is wel erg optimistisch. Maar je weet het nooit. We zullen alles geven en sluit Williams ook nooit uit."

Dat Webber bekend staat als iemand die met beide benen op de grond staat is bekend. De coureur is dan ook vastbesloten zich door de verwachtingen van zijn fans niet af te laten leiden van zijn taak tijdens de race op Albert Park. "Ze zijn blij met een Australische coureur maar verwachten veel. Het is gevaarlijk voor mij maar ik ben hier alleen om de klus voor mijn team te klaren. We kunnen alleen ons best doen."

Volgens Webber is Williams dit weekend ook een beetje de underdog, nadat het team een moeilijke testperiode had. De nieuwe wagen voldeed niet meteen aan de verwachtingen en daarom werd er in de winter veel werk verzet om de wagen te verbeteren. "We moeten nog meer tempo vinden," aldus Webber. "Daar bestaan geen misverstanden over. Je kunt niet dromen in dit spel. Je moet je ding doen en resultaat halen. We verwachten minder snel te zijn dan anderen. Hoeveel weten we niet."