Minardi door keuring, maar niet uit problemen

Roel (jozef444)
De wagens van Minardi zijn tijdens de officiële FIA technische keuring goedgekeurd. Dit betekent dat de FIA hiermee erkent dat de auto aan de veiligheids reglementen van 2005 voldoet.

Volgens teambaas Stoddart moet nu alleen Ferrari nog een document tekenen om goed te keuren dat Minardi met de 2004 auto aan de start mag staan. Eerder verklaarde Jean Todt dat ze het document niet wilden tekenen omdat het een zaak voor de FIA was. Nu de auto door de FIA is goedgekeurd heeft Stoddart een extra steun in de rug om Ferrari het document te laten tekenen.

Wanneer het document is getekend hoeft dit echter nog niet automatisch te betekenen dat Minardi aan de start zal staan. Het team van Red Bull, dat in november Jaguar overnam, verklaarde dat ze het verzoek van Stoddart niet steunen om met de oude auto te mogen rijden.

Directeur van het team Christian Horner: "Ik kan me goed in hun positie inleven, maar regels zijn nu eenmaal regels. Mijn positie en die van Red Bull is dat niks meer frustrerend kan zijn dan dat we in onze eerste race als negende eindigen met een Minardi voor ons die een punt pakt."

Het gerucht gaat de ronde dat de lijst met handtekeningen waarover Stoddart het steeds heeft een document is dat in september al door een aantal mensen getekend zou zijn. Dit zou betekenen dat daar dus nog de handtekening van Jaguar baas Tony Purnell op staat, Purnell is inmiddels door Red Bull ontslagen. Ook zou de handtekening van Eddie Jordan er nog op staan, maar deze heeft inmiddels zijn team verkocht aan Midland F1.

Christijan Albers liet in een reactie weten zich niet al te veel zorgen te maken: "Ik denk dat het allemaal wel goed komt, maar vanavond om 21.00 zullen we meer weten."