McLaren's grote voordeel

Roel (jozef444)
McLaren heeft komend seizoen een 'zeer groot voordeel', volgens concurrent Renault F1. Het team van Mclaren Mercedes is vorig jaar als vijfde constructeur geeindigd. Hierdoor mogen ze dit seizoen een 'derde' auto op de vrijdag sessies laten rijden.

Technisch directeur van Renault, Bob Bell, geeft aan dat door de nieuwe reglementen de teams die geen derde auto mogen laten rijden erg weinig tijd op de baan krijgen. Ook verklaarde hij dat Pedro de la Rosa, de testcoureur van McLaren, op de vrijdagen veel informatie voor McLaren verzamelen zonder zich druk te maken over slijtage van banden en de motor.

Collega bij Renault F1, Pat Symonds, zei dat het wel eens kan zijn dat andere teams op vrijdag wel eens niet kunnen rijden omdat de baan dan te vies is om op te rijden. En Renault is niet het enige team wat zich druk maakt over het 'derde auto' voordeel. Bridgestone heeft hier ook al op gereageerd aangezien ze alleen maar met Jordan en Minardi op vrijdagen met extra wagens kunnen testen. Concurrent Michelin daarentegen kan op vrijdag rekenen op drie vrijdag auto's waaronder één van het team van McLaren en van Toyota.