Subaru onthult 2005 auto

Roel (jozef444)
Teambaas David Lapworth is ervan overtuigd dat de nieuwe evolutie van de Impreza WRC een belangrijke stap voorwaarts is voor het team. “We verwachten dat de auto een stuk beter is als die van 2004.” Wereldkampioen van 2003 Petter Solberg heeft al met de auto getest, en de wagen zal zijn debuut maken tijdens de komende rally van Mexico.

De Impreza 2005 spec. is vooral verbeterd op de punten van ophanging en betere aërodynamica. Deze moeten ervoor zorgen dat de auto makkelijker te besturen is. De meest opmerkelijke verandering aan de auto is dat, door de nieuwe reglementen, langere auto’s breder mogen zijn. Tot nu toe maakten alleen Mitsubishi en Peugeot nog maar gebruik van deze regel, maar met de nieuwe auto heeft Subaru ook de spoorbreedte van de auto vergroot.

Deze vergrootte spoorbreedte zorgt ervoor dat de auto nog beter te besturen wordt. Verder is er vooral aandacht besteed aan het lichter maken van de auto. Op de 2005 spec. zitten dan ook meer carbon elementen dan op vorige Subaru’s. De aërodynamica aan de voorkant heeft extra aandacht gekregen. Deze is veranderd en moet er voor zorgen dat de nieuwe auto minder problemen heeft met het nemen van waterbakken. In 2004 had het team vaak problemen met de auto nadat men door een waterbak was gegaan.

Er is ook gesleuteld aan de twee liter boxer motor van de Impreza. Deze heeft nu een nieuwe turbo een lichter vliegwiel en veel componenten van de motor zijn van lichtere materialen gemaakt.

Het team hoopt dit jaar beter te presteren ten opzichte van vorig jaar, toen werden er vijf overwinningen geboekt. Dit jaar is de toon al gezet door nog met de oude 2004 auto de rally van Zweden te winnen. Men hoopt nu met de nieuwe 2005 auto deze lijn door te trekken.

De nieuwe auto