Telegraaf: 'Salomon Kalou in Oranje'

rocano
Aankomende zomer wordt in ons land het WK voetbal voor speler onder de twintig jaar georganiseerd. En volgens De Telegraaf zal aanvaller Salomon Kalou tijdens dat toernooi als Nederlander in actie komen. 'Ik ga ervan uit dat het snel rond komt', zegt Harry Been, algemeen directeur van de KNVB en organisator van het WK.

Salomon Kalou is geboren in het Afrikaanse Ivoorkust. Desondanks heeft hij aan het begin van dit voetbalseizoen verklaard dat hij graag uit zou willen komen voor het Nederlands Elftal. De speler meent dat hij in Oranje meer uit zijn carrière kan halen dan in het nationale team van zijn geboorteland.

In oktober 2004 startte Feyenoord al een naturalisatieprocedure bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND). Daarbij kregen ze de steun van de KNVB. Harry Been meent dat de steun van de nationale voetbalbond alleen maar in het voordeel werkt van Salomon Kalou: 'Salomon heeft aangegeven graag voor Nederland te spelen op het WK. Ik ga ervan uit dat het snel rond komt.'

Salomon Kalou zelf is enorm opgetogen over de situatie. 'Of meneer Van Basten mij kan bellen? Ja, graag zelfs.' Dit staat wel wat haaks op het feit dat de speler een paar weken geleden nog zijn twijfels uitsprak over zijn voorkeur voor Nederland en Ivoorkust.