McLaren-Mercedes positief voor 2005

Paladijn
Norbert Haug, vice president van Mercedes-Benz motorsport heeft laten weten dat hij het volle vertrouwen heeft voor een goed seizoen. De resultaten van de wintertests zijn dusdanig goed en zonder problemen verlopen dat hij verwacht dat het McLaren team zeer competatief zal zijn.

De nieuwe regels verplichten onder andere het gebruik van dezelfde motor voor twee raceweekenden. Vorig jaar waren er echter diverse problemen met de Mercedes krachtbron. Gezien de betrouwbaarheid van de motor tijdens de wintertests verwacht Haug geen problemen dit seizoen.

Voor de eerste race van dit seizoen verwacht de Duitser, gebaseerd op de wintertests, dat de strijd zal gaan tussen vijf teams. McLaren CEO Martin Whitmarsh liet daarnaast weten dat hij verwacht dat zijn team een sterk seizoen tegemoet gaat. Een van de voordelen die McLaren-Mercedes dit jaar zal hebben is het gebruik van de derde bolide tijdens de vrijdagtrainingen. "Dit stelt ons in staat om een veel betere set-up te kiezen omdat we over meer data beschikken," aldus Whitmarsch.