Ten Cate niet naar Ajax

Raymond (RayMania)
Assistent-trainer Henk Ten Cate blijft dit seizoen bij FC Barcelona. De rechterhand van Rijkaard werd de laatste dagen in verband verbracht met Ajax.

Na het opstappen van Ronald Koeman is Ajax druk op zoek naar een opvolger om het huidige seizoen af te maken. Voor Ajax zijn de belangrijkste kandidaten Martin Jol (Tottenham Hotspur) en Henk Ten Cate (FC Barcelona). Laatstgenoemde heeft te kennen gegeven dat hij dit seizoen sowieso niet naar Ajax vertrekt.

Ten Cate:"Ik blijf in Barcelona. Ik ben hier naar toe gekomen om prijzen te winnen. Wat er daarna gebeurt, weet ik niet. Het blijft wel de voetballerij natuurlijk."

Daarnaast ontkent Ten Cate dat Ajax hem een aanbod heeft gedaan. "Ik heb in een Spaanse krant mijn verhaal gedaan en dat is verkeerd vertaald in de Nederlandse media gekomen. Ik heb geen aanbieding gehad en die al helemaal niet naast me neer gelegd. Ik heb gezegd dat waar rook is meestal ook vuur is. Meer niet. Maar ik ben ook heel duidelijk geweest over dit seizoen. Dat maak ik af bij Barcelona."