Majstorovic niet akkoord met schikkingsvoorstel

Olga (Nuongirl)
Daniel Majstorovic gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van zeven wedstrijden schorsing vanwege zijn vermeende elleboogstoten tegen Martin Drent van FC Groningen.

"Onvoorstelbaar", aldus algemeen directeur Johan Plageman van FC Twente. Majstorovic werd op 20 februari in de uitwedstrijd tegen Groningen door scheidsrechter Ruud Bossen niet bestraft.

"Onvoorstelbaar dat een straf in dergelijke omvang wordt uitgesproken terwijl Majstorovic in de wedstrijd zelfs geen gele kaart heeft ontvangen", vervolgde Plageman. "En dat terwijl de televisiebeelden duidelijk aantonen dat scheidsrechter Bossen dicht bij de gebeurtenissen stond. Het feit dat reeds een half uur nadat FC Twente haar bevindingen bij de KNVB had ingediend het schikkingsvoorstel binnenkwam kan duiden op een reeds vooringenomen standpunt. Wij zullen het schikkingsvoorstel daarom niet accepteren."

Elbekay Bouchiba kreeg in diezelfde wedstrijd wel een rode kaart van Bossen na een vermeende elleboogstoot tegen zijn tegenstander Erik Nevland. Bouchiba kreeg vorige week daar een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk. Daartegen is FC Twente vorige week al in beroep gegaan.