Rood voor van Persie tegen Southampton

Olga (Nuongirl)
Na de teleurstellende 1-1 tegen Sheffield United in de FA cup en het 3-1 verlies tegen Bayern München in de UEFA Champions League lijkt Arsenal het spoor bijster. Zaterdag speelde de Londense club met 1-1 gelijk in de competitiewedstrijd tegen Southampton. Robin van Persie, die in de basis begon, speelde een opmerkelijke rol in de wedstrijd.

Met zijn basisplaats profiteerde de Nederlander van de schorsingen van Dennis Bergkamp en José Antonio Reyes. Van Persie startte de wedstrijd goed met twee schoten op het doel. Na een half uur spelen kreeg hij echter een gele kaart wegens het uitdelen van een elleboogstoot aan een tegenstander.

Op slag van rust werd David Prutton van Southampton met een rode kaart uit het veld gestuurd. De middenvelder beging zijn tweede domme overtreding en moest het veld verlaten. Nog voor rust profiteerde Arsenal van de man meer situatie en kwam via een goal van Fredrik Ljungberg op voorsprong.

In de tweede helft leed van Persie balverlies en reageerde dat in de achtervolging af met een harde tackle op zijn tegenstander. De arbiter aarzelde geen seconde, en de ex-Feyenoorder moest het veld verlaten, waarbij hij ook nog een flinke uitbrander van zijn coach Wenger kreeg. Southampton opende vervolgens de jacht op de gelijkmaker en sloeg in de 67ste minuut toe. Peter Crouch kopte raak uit een corner.

Arsenal kon de wedstrijd niet meer naar zich toetrekken en zag tot overmaat van ramp een goal van Ashley Cole in de blessuretijd worden afgekeurd wegens buitenspel.