Veel spanning rond Omloop het Volk

Maurice (mbn)
Met Omloop het Volk barst het nieuwe wielerseizoen in volle hevigheid los. Zeker voor de specialisten die de klassiekers willen winnen.

In België stond de voorbereiding op de klassieke opening van het wielerseizoen in het teken van twee dingen, het weer en de strijd tussen Davitamon - Lotto en Quick Step.

Een punt van twijfel vooraf was of het weer dit jaar zou meewerken. Vorig jaar werd de Omloop het Volk door sneeuw afgelast. Dit jaar waren de weersvoorspellingen opnieuw twijfelachtig. Met een flexibele organisatie en een verzekering tegen sneeuwval, heeft de organisatie zich ingedekt tegen het weer. De voorspellingen werden in de loop van de week positiever en vanochtend kon de koers zonder problemen starten.

Daarnaast was er aandacht voor de sportieve strijd tussen Davitamon - Lotto en Quick Step. Na een juridische strijd heerst er spanning tussen de twee Belgische ProTour-ploegen. Davitamon pocht met 15 overwinningen in het voorseizoen tegen slechts twee overwinningen voor Quick Step. Bij de tweede ploeg maakt men zich niet druk en kijkt men naar het eigen sterke team.

Toevallig of niet, twee van de favorieten voor de Omloop het Volk komen uit deze ploegen. Tom Boonen moet de eer namens Quick Step hooghouden, Peter van Petegem namens Davitamon-Lotto. Andere renners om vandaag in gaten te houden zijn Stijn Devolder, Steffen Wesemann, Max van Heeswijk en namens Rabobank Gerben Löwik en Marc Wauters.