Ajax wil Martin Jol als opvolger

Olga (Nuongirl)
Martin Jol is de belangrijkste kandidaat om de vrijdag opgestapte Ronald Koeman te vervangen als coach van Ajax.

De eerste contacten met de succesvolle coach van het Engelse Tottenham Hotspur zijn inmiddels al gelegd, maar Jol wil in ieder geval dit seizoen bij de Engelse club afmaken. Zelf zou Jol niet onwillend staan tegenover een terugkeer naar Nederland, al een aantal jaar is het zijn grote wens om een topclub onder zijn hoede te nemen.

De Amsterdammers willen in principe op korte termijn een nieuwe trainer presenteren. Tot die tijd zullen de voormalig assistenten van Koeman, Ruud Krol en Tonny Bruins Slot, de honneurs waarnemen. Mocht Jol inderdaad aan het eind van dit seizoen naar Ajax vertrekken, dan zal het duo de komende drie maanden in deze tijdelijke constructie werkzaam blijven, omdat de club uit de ArenA namelijk niets ziet in het aanstellen van een tussenpaus.

Naast Jol is ook de assistent-trainer van Frank Rijkaard bij Barcelona, Henk ten Cate, in beeld. Een andere mogelijke opvolger van Koeman zou Danny Blind zijn, de ex-voetballer is nu hoofd opleidingen, maar waarschijnlijk komt het ambt van hoofdtrainer te vroeg.

Ook de naam van Gerard van der Lem wordt genoemd, assistent-trainer van Louis van Gaal in de vorige glorieperiode van Ajax, voormalig hoofdtrainer van AZ en, tot hij naar Saoudi-Arabié vertrok, voormalig trainer van Jong Ajax.