Uitslag AJ Auxerre - Ajax

Maurice (mbn)
Ajax speelde vanavond tegen Auxerre in de derde ronde van de UEFA Cup. Uit verloren de Amsterdammers in een erg matige wedstrijd met 3-1 en zijn daarmee uitgeschakeld.

Met de 1-0 uit de thuiswedstrijd moest Ajax erg oppassen tegen Auxerre. De wedstrijd in winterse omstandigheden begon dan ook aftastend. Zowel Ajax als Auxerre durfden niet goed aan te vallen en konden de bal moeilijk in de ploeg houden. De eerste kans kwam na een foute pass van De Jong, waarna Benjani vanaf het middenveld door kon lopen tot Stekelenburg, die nog net kon redden.

In de 31ste minuut liep het mis voor Ajax. Uit een vrije trap liet Maxwell zijn tegenstander Kalou redelijk gemakkelijk inkoppen en was het resultaat uit de vorige wedstrijd door Auxerre al weer rechtgetrokken. Met de eerste goede aanval van Ajax van de wedstrijd kwam enige minuten later meteen ook de 1-1. Trabelsi legde na een actie de bal vanaf de achterlijn terug op Babel, die vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig wist te scoren.

In de tweede helft riep Ajax het onheil over zich af. De ploeg vergat steeds meer zelf te voetballen en hield de bal nog maar zelden lang in de ploeg. In de 55ste minuut krijgt Cheyrou alle ruimte om de schieten en bij de afketsende bal van zijn schot schiet hij met buitenkant links de 2-1 binnen.

Met de 2-1 lijkt er nog weinig aan de hand voor Ajax. De ploeg lijkt zich iets te herstellen, maar in het laatste kwartier begint Auxerre aan te dringen voor het derde benodigde doelpunt. Ajax laat zich makkelijk terugdringen en Auxerre krijgt een paar goede kansen. Uit een corner kopt in de 86ste minuut Mathis de 3-1 binnen. In de laatste minuten van de wedstrijd weet Ajax zich niet meer te herstellen.

Auxerre - Ajax (3-1)
31' Kalou 1-0
37' Babel 1-1
55' Cheyrou 2-1
86' Mathis 3-1

Auxerre: Cool, Sagna, Mignot, Bolf, Jaurès, Violeau, Cheyrou, Akalé, Tainio (Mathis/77), Kalou, Benjani

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, De Jong, Escudé, Maxwell, Obodai (Maduro/86), Heitinga, Sneijder (Emanuelson/80), Rosales (De Ridder/82), Babel, Boukhari