Belangrijke overwinning Bucks

Grotez
Dan Gadzuric en de Milwaukee Bucks hebben een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de play-offs. Concurrent New Jersey Nets werd in eigen huis aan de kant gezet, 100-81.

Met deze overwinning zijn de Bucks de Nets voorbij in de Eastern Conference. De Sixers en de Pacers moeten de volgende slachtoffers worden van de opmars van de Bucks. Van de laatste tien wedstrijden werden er zeven gewonnen. Met een in theorie redelijk makkelijk programma de komende vijf wedstrijden, moeten de Bucks de volgende stap richting de play-offs kunnen zetten.

Met uitzondering van het eerste kwart, waarin de Nets een voorsprong namen van 28-21, kwamen de Bucks geen moment in gevaar. In het restant van de wedstrijd liepen zij makkelijk weg van de Nets. Enige lichtpuntje bij de Nets was Vince Carter, die tekende voor 26 punten. Jason Kidd stelde teleur met elf punten en zeven assists.

Michael Redd, die gisteren nog tot 39 punten kwam, had elf punten. Desmond Mason werd topscorer bij de Bucks met 15 punten. Dan Gadzuric speelde geen gelukkige wedstrijd met drie rebounds en één punt.

Cavs moeilijk te verslaan in eigen huis
De Cleveland Cavaliers zijn dit seizoen in eigen huis heer en meester. Zo ondervonden vannacht ook de Chicago Bulls. De Cavs wonnen met 100-91. Van de 26 thuiswedstrijden, verloor Cleveland er maar vijf.

De Bulls hadden geen antwoord op All-stars Lebron James en Zydrunas Ilgauskas. Vooral in de tweede helft van de wedstrijd kwam het duo echt op stoom. Ilgauskas scoorde 26 van zijn 33 punten in de tweede helft, en James 15 van zijn 27. "Je verwacht het eigenlijk wel van Lebron, maar als Zydrunas de rest van het seizoen ook zo blijft spelen, hebben we een grote kans om ver te komen," aldus Cleveland-coach Paul Silas. "Beide spelers speelden min of meer met ons," voegde Chicago-coach Scott Skiles er aan toe.

Bij de Bulls werd Ben Gordon wederom topscorer. Hij kwam in 28 minuten tot 21 punten, startend vanaf de bank. Kirk Hinrich scoorde 13 punten.

Overige uitslagen:

Washington Wizards - Memphis Grizzlies: 93-83
Indiana Pacers - Miami Heat: 93-91 (OT)
New Orleans Hornets - Seattle Sonics: 85-103
San Antonio Spurs - Houston Rockets: 99-81
Denver Nuggets - Boston Celtics: 107-86
Utah Jazz - Dallas Mavericks: 83-101
Phoenix Suns - LA Clippers: 118-101
Portland Trailblazers - LA Lakers: 83-86
Golden State Warriors - Atlanta Hawks: 101-96