Spaanse arbiter onderbreekt wedstrijd

Tom (LuNaTiC)
In de Spaanse competitie heeft scheidsrechter Alfonso Perez Burrull voor een primeur gezorgd toen hij de wedstrijd Malaga - Espanyol onderbrak vanwege racistisch gedrag van het publiek.

Burrul legde de westrijd tijdelijk stil en sommeerde de club officials om via het luidsprekersysteem het publiek te waarschuwen voor de apengeluiden die werden gemaakt richting de Kameroenese keeper Carlos Kameni van Espanyol.

"De eerste keer dat de doelman in actie kwam, hoorde je duidelijke apengeluiden achter het doel. Daarom liet ik de wedstrijd stoppen en heb ik de Malaga-delegatie gevraagd om een waarschuwing om te roepen. Tijdens de rust vroeg ik hen om dit te herhalen om het publiek te weerhouden van racistisch gedrag", zei Burrul na de wedstrijd.

Burrul staat bekend om zijn duidelijke standpunt tegen racistisch gedrag tijdens voetbalwedstrijden. Hij is zeer actief met het vermelden van incidenten in het wedstrijdverslag. Andere arbiters doen dit echter zelden, terwijl de Spaanse voetbalfederatie (RFEF) meestal alleen actie onderneemt als het wordt genoemd in het wedstrijdverslag.

Binnenkort gaan Spaanse minister van sport Jaime Lissavetsky, de RFEF en de spelersassociatie (AFE) rond de tafel zitten om de problematiek te bespreken en hardere maatregelen te discussieren in de strijd tegen racisme op de Spaanse voetbalvelden.