Feyenoord wil Kuijt binden

Olga (Nuongirl)
Feyenoord wil het contract met hun topscorer Dirk Kuijt openbreken en verlengen.

"Het gaat om een opwaardering en een verlenging. Ik heb goede hoop dat we de onderhandelingen binnen een paar weken kunnen afronden. Beide partijen willen graag met elkaar nieuwe afspraken maken," aldus technisch directeur Mark Wotte dinsdagochtend .

Wotte zegt dat Kuijt, die nog een contract bij de Rotterdamse club heeft tot medio 2007, een verbeterde verbintenis verdiend. "Hij kwam in 2003 binnen als jongen van FC Utrecht. Bij ons heeft hij zich opgewerkt tot international en topscorer van Nederland. Daar mag best iets tegenover staan, vind ik. Voor Feyenoord is het natuurlijk ook belangrijk dat hij bijtekent."

"Dirk is een realistische jongen. Hij zal niet snel gaan zweven. Hij heeft het prima naar zijn zin bij Feyenoord. Bovendien is hij net vader geworden. Op een vertrek naar het buitenland zit hij nog niet te wachten. Dirk wil eerst met Feyenoord prijzen winnen en dan een nieuwe stap maken in zijn loopbaan," aldus Wotte.

Tevens zijn de Rotterdammers ook met Kalou en Castelen in gesprek over een verbeterd contract. Net als Kuit hebben ze nu een contract dat afloopt medio 2007. " We doen wat binnen onze mogelijkheden ligt. Kalou en Castelen hebben op jonge leeftijd een paar flinke stappen gezet binnen Feyenoord. Dat willen we graag belonen. Ook met hen willen we de komende jaren verder."