Oosten wint All-star game

Grotez
De spelers van de Eastern Conference hebben vannacht de All-star game in Denver met 125-115 gewonnen van het Westen. Allen Iverson van Philadelphia kreeg de MVP-award toegewezen. De laatste drie All-star games werden gewonnen door de Western Conference.

De 54e All-star game werd zoals vanouds een festijn van dunks, alley-oops en meer staaltjes van spectaculair basketball. Vooraf werd gesteld dat het Westen de wedstrijd zou gaan winnen, en daar leek het ook op in het eerste kwart. Het Westen nam hierin een voorsprong met 33-27. In het restant van de wedstrijd ging het steeds beter lopen bij het Oosten en bij rust hadden ze de achterstand al omgebogen in een voorsprong van 61-59.

Iverson, die voor de tweede keer in zijn carrière werd gekroond als MVP, liet 15 punten, negen assists en vijf steals noteren. Zoals gebruikelijk bij de Sixers, hoefde Iverson zijn team dit keer niet op sleeptouw te nemen. "Dit soort wedstrijden zijn makkelijk voor me," zei Iverson. "Ik speel hier met de beste spelers van de NBA, en word dus niet de hele avond gedouble-teamed. Ik krijg minder aandacht dan normaal, en dat maakt het zo veel makkelijker."

Jermaine O'Neal van de Pacers kwam ook tot 15 punten voor het Oosten. In zijn eerste All-star game kwam Lebron James tot 13 punten, acht rebounds en zes assists. Voor het Westen werd Ray Allen van de Sonics topscorer met 17 punten. Kobe Bryant scoorde 16 punten en Tim Duncan 15.

Niemand scoorde 20 punten of meer, iets dat voor het laatste gebeurde in de All-star game van 1981.