Bridgestone bijna klaar voor 2005

Maurice (mbn)
Na twee weken van bandentests is Bridgestone bijna klaar voor 2005. De bandenfabrikant zal in de komende week bepalen met welke bandenspecificaties in Melbourne aan de start wordt gekomen.

Ferrari heeft de laatste twee weken op Jerez en Barcelona een aanzienlijke hoeveelheid informatie verzameld over de verschillende bandenspecificaties. In Valencia moet komende week tijdens de test definitief een keuze worden gemaakt met welke bandenspecificaties naar Melbourne wordt gegaan. Minardi heeft op het circuit van Imola al een laatste test verreden en aan Bridgestone hun bandenkeus voor de eerste races doorgegeven en Jordan zal komende week in een test op Silverstone hun bandenkeus bepalen.

Technisch manager Hisao Suganuma van Bridgestone is vrij optmistisch: "Het doel is dit jaar om de teams het beste uit de banden te laten halen, zonder dat ze bang hoeven zijn dat de band het niet houdt. Ideaal is daarom een consistente band. Vorig jaar zagen we dat consistentie een karakteristiek is van de Bridgestone-band, dus we hadden al een goede basis voor ons testprogramma. Ik ben optimistisch gestemd door ons werk en we naderen de definitieve keuze van bandenspecificaties door de teams."