Uitslag Rookie challenge

Grotez
Het All-star weekend begon gisteren met de wedstrijd tussen de beste Rookies en tweede-jaars profs (Sophomores) van de NBA. De tweede-jaars trokken aan het langste eind, 133-106.

Carmelo Anthony, tweede-jaars prof in dienst van de Denver Nuggets, werd gekozen tot MVP van de got Milk? Rookie challenge. Voor zijn eigen publiek kwam hij tot 31 punten. "Het is een waanzinnig gevoel," vertelde Anthony. "Het is fantastisch om hier te spelen, voor mijn eigen publiek, en dan gekozen worden tot MVP van de Rookie-Sophomore wedstrijd. Anthony zei het niet erg te vinden dat hij niet gekozen was voor de All-star game van zondag. "Ik kan m'n hoofd niet laten hangen. Zoals ik iedereen vertel; dit is pas mijn tweede jaar in de NBA. En ik blijf nog een tijdje-- I ain't going nowhere," aldus Anthony.

Chris Bosh van de Toronto Raptors kwam tot 26 punten en 14 rebounds voor de Sophomores. Sixers' Kyle Korver scoorde 21 punten en Cavaliers' Lebron James 20. Bij rust keken de Sophomores nog tegen een achterstand van zes punten aan, 64-58. Maar in de tweede helft trokken ze de wedstrijd naar zich toe.

Bulls' Luol Deng scoorde 17 punten voor de Rookies, evenals Celtics' Al Jefferson en Tony Allen.