Tevreden Ralf verwacht punten

Mischa (HPoi)
Ralf Schumacher heeft deze week zijn Toyota F1-wagen getest op het circuit de Catalunya, in Spanje. Hij nam het stuur over van zijn teammaat Jarno Trulli om de laatste twee testdagen voor zijn rekening te nemen.

Die twee dagen heeft hij in totaal 133 rondes weten af te leggen, wat neer komt op zo’n 615 kilometer. Ralf maakte gebruik van een nieuw aërodynamisch pakket waarmee Toyota van start wil gaan op Albert Park. Net als Trulli was ook Ralf Schumacher zeer te spreken over het nieuwe pakket.

Ralf: “Het nieuwe aërodynamisch pakket heeft de wagen veel goed gedaan, de Toyota is op alle fronten sterker geworden. Het is moeilijk om aan te geven waar we precies staan maar we hebben veel meer downforce weten te realiseren en dat helpt zeer goed. We gaan naar Albert Park en zullen ons uiterste best doen om het seizoen goed te openen en in de punten te finishen.”

Alle teams die deze week getest hebben op het Spaanse circuit de Catalunya hadden problemen om de eerste paar ronden goede tijden neer te zetten. Ralf denkt echter niet dat dit ook zal gebeuren tijdens de Grandprix van Australië op het circuit Albert Park.

“Alle teams hadden daar deze week last van, de nieuwe banden zijn harder en het was moeilijk om deze snel op temperatuur te krijgen. Maar het is erg koud hier en in Australië verwacht ik hogere temperaturen, dus dat moet geen probleem zijn.”