Spelers Standard willen toch spelen

Olga (Nuongirl)
De spelersgroep van de Belgische club Standard Luik heeft besloten om dit weekeinde toch aan te treden in de competitiewedstrijd tegen Lokeren. Aanvankelijk wilde de Luikse selectie staken, bij wijze protest tegen de handelwijze van het Luikse gerecht.

Na onderling overleg en een gesprek met de staf van de Belgische club hebben de spelers besloten alsnog gewoon te voetballen. "In het belang van de club en uit respect voor het Belgische voetbal en de supporters van Standard", aldus een persverklaring.

Afgelopen woensdag werden er huiszoekingen verricht bij de Standard Luik-spelers Bangoura (de topscorer van de Belgische competitie), Conceicao, Dragutinovic en Mumlek. De huiszoekingen werden gedaan omdat de Belgische club het middelpunt is van een onderzoek naar verdachte geldtransacties.

"Het gerecht is zwaar over de schreef gegaan", aldus middenvelder Karel Geraerts. "We stellen ons vragen. Waarom hebben ze juist deze vier belangrijke spelers van de training geplukt? Ook de manier waarop het viertal behandeld is, is buiten alle proporties. Hun huis werd op de kop gezet als in een film."