Armstrong valt uurrecord niet aan

Maurice (mbn)
Nu definitief is geworden dat Lance Armstrong deel zal nemen aan de Tour de France, zal hij geen aanval meer ondernemen op het werelduurrecord.

Met tests in de windtunnel werd in de afgelopen winter gestart met de voorbereiding op een eventuele aanval op het werelduurrecord. Nu besloten is dat Armstrong aan de Tour de France gaat deelnemen, is de aanval op het uurrecord weer van de agenda. Eventueel wil de Amerikaan volgend jaar bekijken of hij dan wel een poging onderneemt.

Ploegleider van Discovery Channel, Dirk Demol, vertelde: "Het idee was leuk, maar een obsessie is het nooit geweest. We hebben getest in een windtunnel maar heel ernstig hebben we dat nooit genomen. Het was meer om de nieuwgierigheid van Lance en fietsenbouwer Trek te bevredigen."

"Tien dagen geleden werd de beslissing genomen om de Tour te rijden definitief. Daarvoor was het slechts kwestie van de laatste twijfels weg te nemen. We hebben een test in de windtunnel gedaan, maar heel ernstig hebben we dat nooit genomen."