Ralf Schumacher blikt vooruit

Gerbert (Tackleberry)
Ralf Schumacher kijkt vooruit naar het komende seizoen. Niet alleen zit hij bij een nieuw team en dus in een nieuwe bolide, maar ook zal hij aan een nieuw kwalificatiesysteem moeten wennen.

Het nieuwe kwalificatiesysteem betekent een eerste sessie op zaterdag en een tweede op zondagochtend. Enkele coureurs zeggen hier niet op te wachten, maar Ralf Schumacher verwacht er geen problemen mee te hebben.

"We moeten even kijken wat het wordt, maar als het goed is zal het geen probleem zijn. Als je problemen hebt met de auto of van de baan gaat, is het een ander verhaal. Het zal dan lastig zijn de auto op tijd klaar te krijgen", aldus de Duitser.

De negatieve reacties vanuit de televisiewereld zijn volgens Schumacher onterecht: "Nu kan iedereen op zaterdag al een beetje zien hoe de zaken er voorstaan, dat vindt de pers vast niet erg. Op zondag kan het er natuurlijk wel weer anders uitzien, maar dat hangt ook af van de strategie van de teams. In ieder geval weet je op zaterdag wie het snelst is, dat miste ik een beetje vorig jaar."

"Vorig jaar was het erg saai voor het publiek op zondagochtend. En voor de mensen achter de buis is het ook leuk. Meestal verveel je je toch op zondagochtend en nu heeft iedereen wat te doen tijdens het ontbijt", is het slotpleidooi van de Duitser rond de nieuwe kwalificatie.

Over de Toyota TF105 is Ralf ook positief, volgens hem heeft het team al veel vooruitgang geboekt, vooral op het gebied van de downforce: "Het is altijd prettig om meer downforce te hebben," vertelde hij. "We werken nog steeds hard om nog sneller te worden. Maar je kan weinig vergelijken. De tijden verschillen heel erg, omdat er nieuw asfalt op de baan ligt. Het is in ieder geval wel een verbetering."