ManU blijft rijkste club ter wereld

rocano
Volgens onderzoeksbureau Deloitte and Touche is Manchester United de rijkste voetbalclub ter wereld. In een studie schat Deloitte het inkomen van de club over het seizoen 2003-2004 op 248 miljoen euro. Op nummer twee staat Real Madrid (226 miljoen euro), gevolgd door AC Milan met een omzet van 212 miljoen euro.

Chelsea - van de Russische suikeroom Roman Abramovich - is van de tiende naar de vierde plaats gestegen, met een totaal van 208 miljoen euro aan inkomsten. Daartegenover staat echter een recordverlies van 127 miljoen euro in datzelfde seizoen. Het rapport van het onderzoeksbureau houdt echter alleen maar rekening met inkomsten, niet met de uitgaven. Kosten van transfers en salarissen worden derhalve niet in rekening gebracht.

Het is voor de achtste keer op rij dat Manchester United op deze manier als rijkste club uit de bus komt. De inkomsten zijn ten opzichte van seizoen 2002-2003 wel iets afgenomen, toen er 251,4 miljoen euro kon worden geïncasseerd.

Deloitte en Touche schat dat de twintig rijkste clubs ter wereld in 2005 samen meer dan anderhalf miljard euro aan inkomsten zullen verzamelen.