Uitslag Sp. Portugal - Feyenoord

Otto (okee6)
Feyenoord vervolgde zijn Europese campagne in Lissabon tegen Sporting Portugal. Er werd een kleine nederlaag opgelopen (2-1).

Feyenoord maakte in Portugal een voorspeodige start. Na zeven minuten kon Bart Goor de Rotterdammers op voorsprong zetten. Een afgevallen bal belande voor zijn voeten en de Belg schoot de bal onvervaard in de touwen. Hugo Viane had een minuut voordien nog hard op de lat van het Rotterdamse doel geschoten. Feyenoord kon de verworven weelde echter niet vasthouden. De thuisploeg viel aan en kreeg diverse corners. De 1-1 kwam er dan ook. Nog voor rust volgde ook een tweede tegentreffer na beroerd dekken van de centrale verdedigers.

In de tweede helft had Sporting kans de marge te vergroten, het benutte de mogelijkheden echter niet. Na 65 minuten moest voorts Custódio na zijn tweede geel het veld verlaten. In de slotfase werd ook diens trainer Peseiro nog naar de tribune gestuurd. Feyenoord benutte de man-meer situatie niet. Het kreeg enige mogelijkheden, maar scoorde daaruit niet.

Sporting Portugal - Feyenoord (2-1)
7' Goor 0-1
23' Custódio 1-1
37' Liedson 2-1

Rood: Custódio (Spo/65')

Sporting Portugal: Ricardo, Polga, Enakarhire, Rui Jorge (Barbosa/82), Rogerio(Paito/84), Martins(Moutinho/61), Rochemback, Custódio, Viana, Sá Pinto, Liedson

Feyenoord: Lodewijks, Zuiverloon, Gibbs, Saidi, Basto, Castelen (Ono/61), Hofs, Paauwe, Goor, Kuijt, Lazovic (Kalou/46)