Friesacher bemachtigt laatste F1-plek

Maurice (mbn)
Patrick Friesacher zal komend seizoen voor Minardi rijden. Het team maakte vandaag de invulling van het laatste vrije stoeltje in de Formule 1 vandaag bekend.

Net als afgelopen jaren wachtte Minardi erg lang met het bekend maken van de tweede coureur en ook dit maal zal het team aan de start van het seizoen beginnen met twee debutanten. Naast Christijan Albers mag Patrick Friesacher proberen voor het team punten binnen te slepen.

Friesacher deed de laatste jaren veel ervaring op in de F3000. Na vier jaar in die klasse te hebben gereden was het voor de coureur zaak een stap omhoog te maken. Bij Minardi krijgt de 24-jarige Oostenrijker nu de kans zich in de Formule 1 waar te maken. Hij was al met het team bekend, doordat hij een aantal keer in de tweezitter gasten van het team had rondgereden.

Uiteraard toonde Friesacher zich erg blij: "Voor mij is het een lang gekoesterde droom om in de Formule 1 te rijden, die nu uitkomt. Ik ben extreem blij dat ik mijn debuut mag maken in het wereldkampioenschap in de Minardi. Ik ken veel mensen van het team en het is net een grote gelukkige familie. Er is in het team een geweldige sfeer en als je bedenkt hoeveel F1-topcoureurs hun carrière bij Minardi zijn gestart, dan weet ik geen beter plek om mijn F1-carrière te starten."