PSV legt zwarte Maradonna vast

rocano
Onze zuiderburen weten het zeker: PSV heeft de nieuwe Maradonna vastgelegd. Hij komt uit Brazilië en is nauwelijks dertien jaar. Zijn naam is Maicon Vinicius da Silva, en zijn bijnaam is Nicão. Naar verluidt leefde het ruwe diamantje tot voor kort op een dieet van boomwortels en water.

Het Nieuwsblad schrijft verder dat Nicão vanwege zijn leeftijd nog geen officieel contract mag tekenen. Derhalve bestaat de deal vooralsnog uit een samenwerkingsverband tussen zijn managementbureau en de club uit Eindhoven.

Het jochie, dat bij zijn club Mirassol blijft spelen, zal maandelijks 500 dollar (385 euro) ontvangen, voordat hij over enkele jaren voor PSV kan tekenen. Wel is het de bedoeling dat hij elke drie maanden naar Nederland komt om Engels te leren en vertrouwd te raken met de Europese cultuur. Ook zijn dieet zal wellicht worden aangepast.

Volgens de voorzitter van het clubje uit São Paolo staat zijn talent als een paal boven water. "Hij is een echte zwarte Maradona, speelt net zo goed als Ronaldo en lijkt op Romario in zijn beste dagen". Overigens hadden Barcelona en CSKA Moskou ook interesse.