"Minardi uitgesloten van deelname"

Wouter (ziggyziggyziggy)
De kans bestaat dat Minardi niet mag deelnemen aan de Australische Grand Prix, over drie weken. Het team wil een aangepaste versie gebruiken van de auto van 2004. Hier moeten alle andere teams toestemming voor geven, maar Ferrari heeft dat nog niet gedaan.

Teambaas Paul Stoddart wil de eerste drie races van 2005 racen met de PS04B, de auto van vorig jaar die is aangepast aan de huidige veiligheidseisen. Reden hiervoor is dat de reglementen voor 2005 volgens Stoddart pas zo laat bekend zijn gemaakt, dat het team geen tijd heeft gehad om de PS05 op tijd klaar te hebben. Om te mogen starten met de oude auto heeft het team unanieme toestemming nodig van de andere teams.

De PS05 is echter wel af en zou kunnen worden gebruikt in Melbourne. Stoddart weigert dat, omdat de nieuwe reglementen in zijn ogen strijdig zijn met de Concorde-overeenkomst. FIA-baas Max Mosley wil hierdoor geen uitzondering maken voor Minardi. "Als er geen overeenstemming bereikt wordt en Stoddart komt binnenkort met de 2004-bolide aanzetten, wordt de auto illegaal verklaard."

Stoddart heeft echter al aangegeven in dat geval protest te zullen aantekenen. Hij verwacht dat hij dan toch aan de start zal mogen verschijnen. "Behalve Ferrari steunt iedereen Minardi. Als de FIA en Ferrari hier moeilijk over gaan doen, dan moeten ze dat zelf maar weten."