HSV krijgt 2 miljoen euro schadevergoeding

Raymond (RayMania)
De Duitse voetbalclub Hamburger SV krijgt een schadevergoeding voor de wedstrijd SC Paderborn - Hamburger SV die door Robert Hoyzer is geleid.

Robert Hoyzer, de scheidsrechter die wedstrijden in Duitsland negatief beïnvloedde, leidde de bekerwedstrijd naar een 4-2 eindstand in het nadeel van Hamburger SV. De wedstrijd zal niet worden overgespeeld, maar in plaats daarvan krijgt de club een schadevergoeding van 2 miljoen euro.

HSV krijgt vijf ton direct overgemaakt, plus de organisatie van een interlandwedstrijd van het Duitse nationale elftal in oktober tegen waarschijnlijk Japan of China. De opbrengst van deze interland wordt op anderhalf miljoen euro geschat. In ruil daarvoor heeft de advocaat van de club zijn aanklacht ingetrokken. In eerste instantie werd erop aangestuurd om HSV opnieuw tot het bekertoernooi toe te laten, maar dit kon niet omdat Paderborn er inmiddels uit lag.

HSV is tevreden met deze regeling, zo gaf hun voorzitter, Bernd Hoffmann, aan. "Ik ben blij met deze regeling. Voor ons is het van groot belang dat onze rechtspositie in deze affaire positief is beoordeeld."