Mosley lokt teams met meer geld

Wouter (ziggyziggyziggy)
Bernie Ecclestone heeft het bedrag verhoogd dat de negen teams, die de GPWC willen oprichten, krijgen, als ze van hun plannen afzien. Eerder deze week maakte Ferrari bekend dat zij 80 miljoen had ontvangen voor hun trouw aan de Concorde-overeenkomst.

Max Mosley, president van de FIA, heeft de teams opgeroepen het voorbeeld van Ferrari te volgen en een deal met Ecclestone te sluiten. In ruil zouden ze de komende jaren een groter deel van de opbrengsten van de Formule 1 ontvangen, die momenteel zo'n 635 miljoen euro bedragen.

Niet alleen zullen vanaf 2008 de teams die overstag gaan, samen met Ferrari 50% van de opbrengsten krijgen, de gestegen inkomsten zullen ook met terugwerkende kracht over de periode 2004 tot 2007 worden uitbetaald. Op dit moment wordt slechts 24% van de gelden verdeeld onder de verschillende Formule 1-teams.

Als de teams over de streep worden getrokken door Mosley en Ecclestone, zou dat waarschijnlijk het einde betekenen van de op handen zijnde GPWC, de Grand Prix World Championship. Alle huidige teams, exclusief Ferrari, zouden in 2008, als de huidige Concorde-overeenkomst afloopt, de huidige Formule 1 verlaten en aan de GPWC gaan deelnemen.