Mosley opent frontale aanval

Maurice (mbn)
FIA-preseident Max Mosley liet zich bij een persbijeenkomst weer eens stevig gaan. Hij vindt dat de teams eens naar zichzelf moeten kijken, in plaats van over Ferrari te zeuren.

De laatste tijd leggen de topteams, volgens Mosley, de taak om de Formule 1 attractiever te maken bij de FIA neer. Belangrijkste aandachtspunt daarbij is de complete overheersing van de sport door Ferrari in de afgelopen seizoenen. Mosley reageert nu en geeft aan dat de teams zelf gewoon beter moeten presteren.

Mosley haalde flink uit naar met name enkele topteams: "Ik zou niet zeggen dat Ferrari de sport kapot maakt. Ik denk eerder dat Williams en McLaren, en in mindere mate Renault en BAR, de sport kapot maken, omdat ze slecht werk leveren. Dat is de waarheid hierover. Het is niet aan Ferrari om te verliezen, maar aan de andere teams om te winnen."

Het meest schadelijke vindt Mosley echter de geruchten dat Ferrari meer geld zal krijgen, omdat het team nu al een nieuw akkoord voor na 2007 heeft getekend. Tezamen met het verhaal dat Ferrari het grootste budget in de Formule 1 heeft gehad de afgelopen tien jaar, noemt hij die argumenten een grote facade. Ferrari heeft volgen de FIA-president alleen maar een hoger budget omdat daarbij de ontwikkeling en bouw van de motor zit inbegrepen. Bij andere topteams wordt die ontwikkeling betaald door sponsoren of partners.