Negatieve balans PSV in Alkmaar

Olga (Nuongirl)
Zaterdagavond spelen de nummers één en twee van de eredivisie, PSV en AZ, voor de 64e maal tegen elkaar in competitieverband. Van de voorgaande 53 wedstrijden (27 in Eindhoven en 26 in Alkmaar) won PSV er dertig, speelde het tienmaal gelijk en trok AZ dertien maal aan het langste eind.

Het is wel opvallend dat de Eindhovense club vooral thuis wist te winnen, In Alkmaar was er slechts negen keer winst voor PSV, verloren de Eindhovenaren tienmaal en zeven duels eindigden in een gelijkspel.

De grootste overwinning van PSV uit tegen AZ is van 17 december 2000. Het werd toen 0-5, door doelpunten van Kezman(2), Ooijer, Van Bommel en Kolkka. De grootste nederlaag voor PSV in Alkmaar was op 19 december 1976. De Alkmaarders, die dat seizoen uiteindelijk derde zouden worden achter kampioen Ajax en nummer twee PSV, wonnen met 4-0.

In doelcijfers zien we dat PSV ruim twee maal zoveel gescoord heeft als de club uit de Alkmaarder Hout; 119 tegen 54 doelpunten.

De Alkmaarders hebben dit seizoen tot nu toe een maal verloren, op 21 augustus verloren de Alkmaarders uit tegen PSV met 1-5. Ooijer, De Jong(2) en Park scoorden voor de Brabanders terwijl Ramzi de enige Alkmaarse goal voor zijn rekening nam.