Phil Taylor verpulvert Van Barneveld

rocano
Tijdens de Masters of Darts in Hengelo heeft Phil “The Power” Taylor onze landgenoot Van Barneveld een demonstratie gegeven van zijn vaardigheden met de darts. Toen eenmaal de kruitdampen waren opgetrokken stonden de volgende setstanden op het bord: 1-3, 2-3, 0-3, 1-3.

De wedstrijd tussen de twee wereldkampioenen was vooraf bestempeld als “de wedstrijd van het jaar”. Het spel van onze landgenoot schoot echter veel te kort om het de Engelsman ook maar enigszins moeilijk te maken. Vooral wat betreft de dubbels liet Phil Taylor zien waar hij zijn bijnaam aan te danken heeft.

Vanaf de eerste set liep Van Barneveld achter de feiten aan. Zijn gemiddelde van 87,07 per drie darts was stukken lager dan dat wij van hem gewend zijn. Taylor gooide weliswaar niet veel beter (94,89), maar zijn dubbels maakten het verschil.

Door de overtuigende overwinning van Phil Taylor werd de achterstand van de PDC op de BDO teruggebracht to 8-4. Andy Fordham, The Viking, had eerder op de avond zijn tegenstander Colin Lloyd verslagen. Na de nipte zege van Roland Scholten op Tony David (4-3) betekent het dat Taylor en Scholten zeker zijn van het spelen van de halve finales namens de PDC. Bij de BDO-ers valt de beslissing in de laatste pouleronde.

Tussenstand BDO
1 Andy Fordham 4-6 (14-9)
2 Co Stompé 3-4 (9-5)
3 Raymond van Barneveld 3-4 (8-6)
4 Tony David 3-2 (7-10)

Programma dag 5:
Tony David - Colin Lloyd
Raymond van Barneveld - Wayne Mardle
Co Stompé - Phil Taylor