"Mexico waarschijnlijk niet op kalender"

Sierd (Legolas_Greenleaf)
Volgens Max Mosley, de baas van de FIA, komt er geen Grand Prix van Mexico in 2006.

De lokale autoriteiten kondigden in oktober vorig jaar aan dat er in 2006 een race in Mexico zou zijn. Dit zou een terugkeer voor Mexico in de Formule 1 zijn; de laatste keer dat er een race in Mexico was, was in 1992, in Mexico City. Maar er blijkt nu onenigheid te zijn over het land waarop het moet worden gebouwd.

"Van wat ik heb gelezen en gehoord lijkt het mij niet waarschijnlijk dat er een race in Mexico zal zijn.", aldus Mosley. “Maar ik zou alsnog niet verbaasd opkijken als er een race in Mexico is voor het einde van de Concorde Agreement, die in 2008 afloopt.

Maar er zijn meer kapers op de kust. Ook India wil een race organiseren. Hoewel één van de personen die geld willen schenken een nederlaag had in de lokale politiek, heeft de aankomst van Narain Karthikeyan in de Formule 1 de geruchtenstroom weer op gang geholpen.

Volgens Mosley hangt het allemaal af van de successen van Karthikeyan in de Jordan. "Het hangt van de lokale politici af. Het ene moment gaat het goed en is er veel belangstelling, maar het volgende moment is er geen belangstelling meer."